Sommar i Umeå

Följ ditt barn på innebandyläger och upplev sommarstaden Umeå!

En förhållandevis liten, naturnära och mycket familjär stad men samtidigt med storstadens puls och utbud av restaurang-, shopping- och kulturliv.

Allt du behöver veta om Umeå hittar du hos Visit Umeå och nedan vill vi givetvis passa på att rekommendera några guldkorn.

Sevärdheter

Väven

2014 var Umeå Europas kulturhuvudstad. Under detta år invigdes också mötesplatsen Väven som är vackert belägen nere vid Umeälven mitt i centrum. I Väven finner du en rad olika utställningar i både stadsbiblioteket och Kvinnohistoriskt museum. Här finns också musikscener, kulturbageri, restaurang och mycket mer.

Bildmuseet

Längs Umeälvens strandpromenad ligger Bildmuseet i en spektakulär byggnad på konstnärligt campus. Byggnaden på sex våningar rymmer visuell kultur och utställningar av fotografi, arkitektur, internationell konst och mycket mer. Museet har bland annat tilldelats hederspris från ”European Museum of the Year”.

För alla åldrar finns en öppen bildverkstad som lockar fram den egna skaparglädjen!

Västerbottens Museum

Upplev Västerbottens läns kulturhistoria på vackra Gammliaområdet i direkt anslutning till campens träningsanläggning!

Aktiviteter

Umelagun

Äventyrsbad utomhus i Umeå! Umelagun ligger i en av Umeås centrala stadsdelar vid vackra Nydalasjöns norra spets. Bassängerna är tempererade och det finns gott om lekbassänger och rutschkanor som gör Umelagun till den perfekta aktiviteten för barnfamiljen.

Sparken

Skateparken Sparken finner du nere vid Umeälvens centrala delar. Sparken är öppen för allmänheten så ta med din skateboard, bmx eller inlines och upplev en av Sveriges största skateparker. De flesta av bilderna här på sidan är för övrigt fotade just i Sparken.

Navet

I augusti 2016 slogs portarna till Umeås nya badhus upp. Missa inte denna upplevelse när du besöker Umeå.

Shopping

Utopia

Imponerande galleria Utopia som stod helt färdig i december 2014 rymmer allt du kan önska dig av modern shopping. Om så önskas kan du även passa på att träna i Umeå Sport och Motions häftiga träningslokaler på gallerians toppvåning.

IKEA

I februari 2016 slog IKEA upp portarna till sitt nya varuhus i Umeå.

AVION

Söderslätts handelsområde som dels inrymmer IKEA erbjuder dessutom ett 80-tal butiker, restauranger och caféer. Allt på samma ställe och något för alla.